Boek en Troost beschikt over diverse rouw- en troostboeken die te leen zijn.

Op deze pagina tref je een aantal lijsten aan met de in ons bezit zijnde boeken. Het zijn titels van boeken over de dood en wat daarmee samenhangt. Wanneer je op de link klikt, zie je alle boeken over het door jou gekozen onderwerp.
Ze zijn alfabetisch gerangschikt op schrijver en gecategoriseerd in verschillende thema’s. Bij elke titel staat een korte samenvatting.

Voorafgaand (van 14.00-15.00 uur) aan het Rouwcafé (derde zondag van de maand) en onze andere activiteiten kun je boeken halen of terugbrengen. Ook kun je in overleg een afspraak maken om de boeken in te zien. 
Ben je niet in de gelegenheid om het Rouwcafé te bezoeken, maar wil je wel een boek lenen, dan kun je bellen met: 06 17159295 om een afspraak te maken om het boek op te halen.

Voor de maand December adviseren wij het volgende boek: Fokke Obbema "De zin van het leven"

Een boek vol inspirerende antwoorden op vragen die we onszelf allemaal wel eens stellen,maar zelden kunnen beantwoorden. Na de ervaring van een ernstige hartstilstand en een lang herstel riepen bij Obbema zelf grote levensvragen op. Dat resulteerde in een veertigtal gesprekken met zeer uiteenlopende gesprekspartners waarbij de eerste vraag luidde: Wat is de zin van ons leven. Ook als wij achterblijven na groot gemis en rouw en weer betekenis en zin in ons leven kunnen en mogen vinden een mooie gids. Deze zoektocht leverde samengevat voor hem zeven nieuwe inzichten op. Belangrijke waren o.a. Je kwetsbaar durven opstellen. Verbinding zoeken met anderen. Bijdrage aan de maatschappij. Dankbaarheid tegen een hogere macht of het leven zelf.

Bij alle gesprekken wordt door de geïnterviewde een boek aangeraden.

Gedichten

Persoonlijke verhalen
(Romans)

De dood in het leven van kinderen

Verlies van een kind

Leren leven met verlies

Diversen