Boek en Troost beschikt over diverse rouw- en troostboeken die te leen zijn.

Op deze pagina tref je een aantal lijsten aan met de in ons bezit zijnde boeken. Het zijn titels van boeken over de dood en wat daarmee samenhangt. Wanneer je op de link klikt, zie je alle boeken over het door jou gekozen onderwerp.
Ze zijn alfabetisch gerangschikt op schrijver en gecategoriseerd in verschillende thema’s. Bij elke titel staat een korte samenvatting.

Voorafgaand (van 14.00-15.00 uur) aan het Rouwcafé (derde zondag van de maand) en onze andere activiteiten kun je boeken halen of terugbrengen. Ook kun je in overleg een afspraak maken om de boeken in te zien. 
Ben je niet in de gelegenheid om het Rouwcafé te bezoeken, maar wil je wel een boek lenen, dan kun je bellen met: 06 579 259 70 om een afspraak te maken om het boek op te halen.

Voor de maand Augustus hebben wij de volgende boekentip : " Stadium IV", geschreven door Sander Kollaard.

 
"Er is geen stadium V". Met deze woorden vat Sari haar kankerdiagnose samen. (Longcarcinoom stadium lV) Ze gaat sterven.
In plaats van een behandeling kiest ze voor een reis terug naar het Zweedse eiland Oland. In het idyllische zomerlandschap waar zij 40 jaar geleden verliefd werden moeten zij nu afscheid nemen van elkaar, Sari en Barend.
Barend doet er alles aan om het lot te bezweren. Reizend in een camper en met de vele geneesmiddelen die nodig zijn om de ziekte dragelijk te maken reizen zij naar Zweden.
Sander Kollaard schetst hun liefde, de aftakeling van het lichaam, de geest die intact blijft.
De geest die troost zoekt in de schoonheid van de natuur, hun jeugd toen zij nog flaneerde langs de Zweedse kust, hun gedeelde verleden.
Deze herinneringen vormen de grondtoon van deze roman,waarin twee mensen hun liefde in onmogelijke omstandigheden staande proberen te houden.
 
 
 

Gedichten

Persoonlijke verhalen
(Romans)

De dood in het leven van kinderen

Verlies van een kind

Leren leven met verlies

Diversen