Boek en Troost beschikt over diverse rouw- en troostboeken die te leen zijn.

Op deze pagina tref je een aantal lijsten aan met de in ons bezit zijnde boeken. Het zijn titels van boeken over de dood en wat daarmee samenhangt. Wanneer je op de link klikt, zie je alle boeken over het door jou gekozen onderwerp.
Ze zijn alfabetisch gerangschikt op schrijver en gecategoriseerd in verschillende thema’s. Bij elke titel staat een korte samenvatting.

Voorafgaand (van 14.00-15.00 uur) aan het Rouwcafé (derde zondag van de maand) en vanaf 23 januari 2023 op de maandagavonden in Buurtpunt Zoutman van 18.00 -19.30  kun je boeken halen of terugbrengen. Ook kun je in overleg een afspraak maken om de boeken in te zien. 
Ben je niet in de gelegenheid om onze activiteiten te bezoeken, maar wil je wel een boek lenen, dan kun je bellen met: 06 17159295 om een afspraak te maken om het boek op te halen.

 

Voor de maand Maart is het boek: "Zo, nu ben je wees.  Doei" door Jojanneke van den Bosch beslist een aanrader. 

"Zo, nu ben je wees" laat zien dat weeskinderen ook in onze westerse wereld schreeuwen om hulp, maar vaak in stilte. In Nederland zijn 34.000 weeskinderen en halfwezen.
Heb je als ouder wel eens nagedacht hoe het is, als beide ouders wegvallen?
Jojanneke v.d. Bosch maakt met haar boek van haar persoonlijk verhaal, een publiek verhaal door dit boek te schrijven. Het kan ons allemaal overkomen dat we daarmee geconfronteerd worden. Zij was 14 jaar toen ze samen met haar zusje haar beide ouders verloor.
Schrijnend was het, dat ze in het mortuarium bij hun moeder stonden, en de uitvaartbegeleidster zei: "Jullie vinden het zelf wel hè" en wegreed op haar fiets.
Tienerjaren volgden met weinig geld en veel zorgen en verdriet.
Een schat van herkenning voor hen, die in dezelfde situatie verkeren, maar ook een praktische handleiding voor omstanders zoals voogdijschap, grootouders, buren, docenten, vrienden en professionele begeleiders.
Denk aan de papiermolen,  blauwe enveloppen, kunnen wij in het huurhuis blijven wonen, contracten regelen, is er geld voor mijn opleiding en voor ons levensonderhoud. Een kast moeten verkopen om een winterjas te kunnen betalen.
Hoe meer mensen kennis nemen van de ervaringen van Jojanneke, hoe meer mensen er zullen zijn om de stilte te doorbreken en de helpende hand te reiken. Jojanneke geeft toegankelijke handvatten voor veel situaties die veel mensen(gelukkig) niet kennen maar die wel de broodnodige hulp en steun bieden.
 
"Wees Wijzer" is bondgenoot van alle weeskinderen.
Zij erkennen, faciliteren en versterken met belangenbehartiging, politiek contact, informatie, trainingen, workshops en presentaties.
 
Het boek is naar alle Gemeenten in Nederland gestuurd als handreiking over hun beleid met betrekking tot weeskinderen.
 
 
 
Te leen bij het Rouwcafe of op aanvraag via
 
 
 
 

Gedichten

Persoonlijke verhalen
(Romans)

De dood in het leven van kinderen

Verlies van een kind

Leren leven met verlies

Diversen