Elke derde zondag van de maand organiseert Boek en Troost het ROUWCAFÉ. 

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om  in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.

 

 

 

Het eerstvolgende Rouwcafe vindt plaats op Zondag, 18 Juni

 

Het thema voor dit Rouwcafé is: Vaderdag, wat als……

Het fenomeen “Vaderdag” is niet meer weg te denken uit ons land. Al weken van tevoren vinden er voorbereidingen plaats en wordt er geheimzinnig gedaan over wat te geven aan vader.
Wanneer je net je eigen vader of de vader van je kinderen – jouw partner – verloren bent, kan deze dag pijnlijke herinneringen oproepen.
Wil je nog wel aandacht besteden aan deze dag? Waar doet deze dag je aan denken? Wat zou je het liefst willen? Zijn er mensen met wie jij hierover kunt of wilt praten?

Op deze middag gaan we het hebben over onze ervaringen en kunnen we elkaar wellicht tot steun zijn door het onderwerp bespreekbaar te maken.

Verslag Rouwcafé 21 mei 2023: “Alleen en plannen maken…….”

Het gezelschap bestond dit keer uit 12 deelnemers en 4 vrijwilligers.

De bijeenkomst vond plaats in het achterste deel van de benedenruimte van het Buurtpunt. Twee grote tafels, een boekentafel en een drankentafel. Onder de bezoekers was één nieuwe lotgenoot, die pas vorige maand zijn partner was verloren. Na een persoonlijk welkom aan hem, een introductie voor onze nieuwe vrijwilliger, een goede bespreking van 3 boeken en een korte inleiding splitsten wij ons in 2 keer 8 personen.

Eén groep had wat aanmoediging nodig, alvorens onderling de gesprekken op gang kwamen. Maar eenmaal aan het woord werd er flink uitgewisseld. Aan de andere tafel moest af en toe wat afgeremd worden om ook anderen aan het woord te kunnen laten.
Na het eerste uur mengden beiden groepen zich staande rond de drankentafel. Er heerste een goede sfeer waarbij onderling contact gemaakt werd.

De nieuwe lotgenoot was door zijn dochter op het Rouwcafé geattendeerd. Hij vond het heel bijzonder en prettig.

Ook nu weer een gezellig samenzijn, waarop we met tevredenheid terugkijken!

Dit is een samenvatting van de bijeenkomst van 16 april 2023. Mocht het bovenstaande aanleiding geven tot vragen, stel ze dan gerust (mailto:info@boek-en-troost.nl of tel. 06 17159295).
We zien je ook graag bij ons eerstvolgende Rouwcafé.

In Juli vindt het Rouwcafé plaats op: Zondag, 16 Juli 2023
Het thema is dan: Vakantietijd