Elke derde zondag van de maand organiseert Boek en Troost het ROUWCAFÉ. 

Een veilige en welkome plek voor iedereen die door de dood een dierbare moet missen. Of dat nu je partner, ouder, kind, vriend/vriendin is, het Rouwcafé biedt gelegenheid om  in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten. Aan de hand van een thema, verhaal of gedicht kunnen ervaringen worden uitgewisseld, kun je je eigen verhaal spiegelen aan dat van anderen, kun je dat wat je raakt bespreekbaar maken, dat intense gemis, dat diepe verdriet. Door dat samen te delen, kan het begin zijn van het ervaren van meer rust, van je niet meer zo helemaal alleen voelen.

Er zijn al ettelijke deelnemers die hun ervaringen met het Rouwcafé met ons hebben gedeeld. Neem een kijkje bij deze Ervaringen. Wellicht zijn ze het laatste duwtje in je rug om de stap te zetten…..

 

 

 

Het laatste Rouwcafe van dit jaar vindt plaats op Zondag, 17 December 2023

 

We hebben besloten om aan de bijeenkomst in de laatste maand van dit jaar geen specifiek thema te koppelen. Een ieder is welkom elkaar te ontmoeten in aanloop naar de Kersttijd. 

Voel je vrij om in een warm aangeklede omgeving gevoelens en gedachten te delen, een kop koffie te drinken of een kopje soep te nuttigen.
Wil je een verhaal met ons delen of voel je behoefte om een gedicht voor te lezen, dan zullen we graag naar je luisteren!

Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje.

WordPress Tables Plugin

Kort verslag van de bijeenkomst van het Rouwcafé van 19 November 2023: “De dierbare in het licht zetten”

Het thema van vandaag is: “de dierbare in het licht zetten”.
Na het aansteken van de kaarsjes met 10 deelnemers en 4 begeleiders, wordt direct met de vraag gestart :

Kun je iets vertellen over jouw dierbare:
Wat voor persoon was hij/zij?
Wat voor specifieke eigenschappen/karakteristieken had hij/zij?
Wil je iets vertellen over zijn/haar idealen en hoe hij /zij in het leven stond?

Bij het vertellen over de dierbare, werd aan het eind van de middag door een aantal de opmerking gemaakt, dat pas nú door het diepe missen van de geliefde persoon deze eigenschappen écht goed naar boven kwamen. De nieuwe dames namen direct flink deel aan het gesprek.
Na ruim 5 kwartier gingen we over tot de sapjes en de drank. De onderlinge sfeer was open en de gesprekken kwamen goed op gang. De nieuwe dames gaven aan het een fijne middag gevonden te hebben en komen graag de volgende keer terug.
Men was het erover eens dat er mooie bijdragen zijn geleverd.

Dit is een samenvatting van de bijeenkomst van 19 November 2023. Mocht het bovenstaande aanleiding geven tot vragen, stel ze dan gerust (mailto:info@boek-en-troost.nl of tel. 06 17159295).
We zien je ook graag bij ons eerstvolgende Rouwcafé.