EENS PER MAAND OP WOENSDAG WANDELEN

Een van de vaste activiteiten van Boek en Troost is dat we eens per maand op woensdagochtend samen wandelen. Er wordt in Gouda en/of in de naaste omgeving gewandeld.
De afstanden zijn wisselend, afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers en variëren tussen de 5 en 7 kilometer. We zoeken naar wandelingen waar je in de rust van de natuur kunt lopen, naast elkaar zodat je in gesprek kunt met lotgenoten. Soms kan het ook een stadswandeling zijn.

Vooraf ontmoeten we de deelnemers op een plek waar we koffie/thee drinken voor aanvang. Vanaf dat punt lopen we zo dat we daar ook weer eindigen.

Het tijdstip van verzamelen is om 10 uur, de kosten zijn € 2,= voor de consumptiesAanmelden is noodzakelijk; bij wijzigingen kun je ons tot het moment van vertrek bereiken. Vanuit onze kant informeren wij je tijdig bij een wijziging bijv. in verband met de weersomstandigheden.

Wandelen is een fijne manier van bewegen, zowel voor de benen als mentaal: frisse lucht,  flora en fauna en lotgenoten in de nabijheid.  In gesprek met elkaar en/of oog voor de schoonheid van de natuur, kan een stukje oplopen met een lotgenoot je de mogelijkheid geven om ervaringen en de rouwbeleving met elkaar te delen.

 

Op Woensdag, 13 Maart verzamelen we voor de Chocoladefabriek op de parkeerplaats Klein Amerika.
Van daaruit lopen wij richting Houtmansplantsoen. Bij de Veerstal pakken wij het struinpad naar de Haastrechtse Brug en de Stolwijkersluis. Dan over de Gouderakse Tiendweg richting Juliana Sluis, waarna we via de Schielandse Hoge Zeedijk weer terug richting Gouda lopen. De route wordt vervolgd via de Turfsingel richting het centrum om bij Tearoom Van den Berg koffie met iets lekkers te eten (voor eigen rekening). Tot slot lopen wij via de markt weer terug naar Klein Amerika.

Lengte van de wandeling: 7,8 km.
Wandeltijd: 1 uur en 30 minuten.

 

 

WordPress Table Plugin

 

 

Kort verslag van de wandeling van 14 Februari

Ondanks dat het weer niet helemaal optimaal was - het miezerde -  zijn we met zijn zessen op pad gegaan, nadat we eerst genoten hebben van een lekker kopje koffie met eigen gebakken cakejes.

Het was een leuke afwisselende wandeling. Eerst door het mooie IJsseldorp Moordrecht heen, waar de bezienswaardigheden belicht werden. Zoals een 200 jaar oude boom en leuke steegjes door het oude dorp.
Daarna liepen we de polder in, via de oude spoorbaan midden door de landerijen, weer terug richting het dorp. Aldaar het oude praalgraf van de Fam. Drost- IJserman met mooie bomen van bijna 200 jaar bezocht. Deze twee dames hebben de oude rode beuken aan Moordrecht geschonken met het toenmalige weeshuis. Nu een verzorgingshuis.

Er werd heel goed gelopen en flink ‘bijgepraat’. We kunnen weer terugkijken op een mooie wandeling.

 

"Ik ervaar toch telkens weer dat tijdens een wandeling, de mooiste gesprekken ontstaan", is de reactie van een van onze deelnemers.

 

 

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  We vinden het leuk als je meegaat, dus geef je op voor de volgende wandeling. Kun je niet op eigen gelegenheid bij het verzamelpunt komen, dan kun je in veel gevallen opgehaald worden bij het Station Gouda.
Stuur even een mailtje aan
info@boek-en-troost.nl

Ben je verhinderd, maar heb je wel interesse om mee te wandelen? Stuur even een mailtje en wij plaatsen je op de "Wandellijst".

 

 

 

 

DE FILMCLUB

Eén keer per maand met Lotgenoten naar de film. In overleg met het Filmhuis hebben we de laatste dinsdag van de maand uitgekozen als vast moment voor Boek en Troost.
Het aanvangstijdstip van de film is om 10.00 uur, zodat jullie rond de middag weer thuis zijn.  Na afloop van de film is er gelegenheid om na te blijven en over de inhoud met elkaar van gedachten te wisselen of elkaar te ontmoeten.
We hanteren een vast tarief van € 8,50 ongeacht of je donateur bent van het Filmhuis of niet. Boek en Troost huurt het gehele Filmhuis af voor die ochtend waarmee het los komt te staan van donateurschap. Er zijn 70 zitplaatsen  beschikbaar. 

Je meldt je aan voor de film via info@boek-en-troost.nl. Hierna ontvang je een bevestiging en een betaalverzoek. 

Naast het Rouwcafé en de Wandelclub, is dit een van onze vaste maandelijkse activiteiten.

 
 
De film van Dinsdag, 26 maart gaat over het paradijselijke El Eco in Mexico.
 
Hier, hoog boven op een heuvel, heeft een kleine gemeenschap zich genesteld te midden van uitgestrekte natuur. De mannen werken veelal buitenshuis, waardoor de vrouwen en kinderen het ritme van het leven bepalen. Een documentaire waarin je verdwijnt als in de allerbeste speelfilm. Montse, Luz Ma en Sarahí zijn de betoverende hoofdpersonen, die je niet anders dan in je hart kan sluiten. Hoewel ze nog jong zijn, dragen ze al grote verantwoordelijkheden. Stoere puber Montse zorgt met onvoorwaardelijke toewijding voor haar oude oma, Sarahí schittert als lerares voor de kleintjes met haar opmerkelijke kennis en aanstekelijk enthousiasme, terwijl Luz Ma met één blik meer emotie overbrengt dan menig bekende actrice. Een intiem mirakel van een film, waarin je de liefde en warmte voor elkaar letterlijk kan voelen. Hoe spannend het is, om overgeleverd te zijn aan de grillen van de natuur. Een film die de essentie van leven en opgroeien raakt; een groot en intens avontuur. Tatiana Huezo werkte vijf en half jaar aan deze film en levert samen met haar fabuleuze cameraman, een onwaarschijnlijk mooi gefilmd, klein meesterwerk af. Na afloop verlang je enkel terug naar deze unieke plek, alsof je heel even in een paradijs vertoefde, gezien door de ogen van de filmmaker.
 
 
WordPress Table Plugin
 
 
 
 

LOTGENOTEN : ALS VERLIES JE RAAKT......

Als iemand die je lief hebt - een partner, een ouder, broer, zus of kind - overlijdt, staat de wereld op zijn kop.
Wat heb je dan nodig? Mensen die er voor je zijn, bij wie je je hart kunt luchten. Mensen uit de directe omgeving zijn erg belangrijk tijdens het rouwproces.
Maar niet alleen uit eigen kring, ook bij lotgenoten vinden rouwenden een luisterend oor. Want wie anders snapt wat je hebt meegemaakt en wat je mogelijk nog te wachten staat?

De Lotgenotengroep is er voor iedereen die rouwt om een dierbare, die langer dan een half jaar geleden overleden is.
Vijf avonden komt de groep bij elkaar in besloten kring, begeleid door twee ervaren vrijwilligers. Na afloop is er de mogelijkheid tot een terugkom-avond.
De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 8 personen.
Heb je interesse om mee te doen, stuur dan een mailtje naar: info@boek-en-troost.nl

 

 

WORKSHOPS / LEZINGEN / CURSUS

Naast de maandelijkse activiteiten voor rouwenden organiseert Boek en Troost met enige regelmaat workshops, lezingen en/of trainingen  voor direct en/of indirect betrokkenen van rouwenden en geïnteresseerden.
Boek en Troost tracht met deze activiteiten een opening te bieden aan iedereen in Gouda en omgeving om verlies en rouw bespreekbaar te maken.

 

Op Donderdag, 1 juni kwam Lisanne van Sadelhoff, op uitnodiging van Boek en Troost vertellen hoe zij de dood van haar moeder heeft ervaren en hoe zij het rouwproces is doorgekomen. Zij schreef daarover het boek: "Je bent jong en je rouwt wat".

Bent u geinteresseerd in het verloop van de avond? Lees hier dan een kort verslag

Ervaringen

  • Cobi vindt troost in het Rouwcafé

    Coby (71) verloor haar man aan kanker, maar vindt troost in Rouwcafé: ‘Gezellig praten als op verjaardag’Haar man André overleed twee jaar geleden en sindsdien vindt Coby Westerhoff veel troost bij lotgenoten in het Rouwcafé in Gouda: ,,Als je hoort dat iemand een man had die ook niet over zijn ziekte wilde praten, dan merk […]Lees meer »
  • Steun aan het Rouwcafé

    Twee jaar geleden overleed mijn vrouw. Het was middenin de Coronatijd. De predikant die nauw bij de begrafenis betrokken was, maakte mij attent op “Boek en Troost”. Ze was zelf jaren vrijwilliger geweest bij “Boek en Troost”. “Ga er eens kijken, misschien is het iets voor je”. Een half jaar na het overlijden van mijn […]Lees meer »