GEDURENDE DE CORONA-CRISIS.......

 

In deze periode worden we veelal op onszelf teruggeworpen.
Sociale contacten zijn niet of nauwelijks meer mogelijk. En je hebt toch wel eens behoefte om met iemand van gedachten te wisselen of je uit te spreken over het verdriet dat je zo bezig houdt.
Wie kun je dan benaderen? Onze vrijwilligers zijn bereid om naar je te luisteren, zodat jij je verhaal kunt doen. Het helpt je wellicht om ruimte te creëren voor je emoties en gevoelens.
Schroom niet om contact op te nemen via info@boek-en-troost.nl of bel ons mobiele nummer 06-57925970. Een van onze vrijwilligers neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

 

ALS VERLIES JE RAAKT......

Als iemand die je lief hebt overlijdt, staat de wereld op zijn kop.
Wat heb je dan nodig? Mensen die er voor je zijn, bij wie je je hart kunt luchten. Mensen uit de directe omgeving zijn erg belangrijk tijdens het rouwproces. Maar niet alleen uit eigen kring, ook bij lotgenoten vinden rouwenden een luisterend oor. Want wie anders snapt wat je hebt meegemaakt en wat je mogelijk nog te wachten staat.
De Lotgenotengroep is er voor iedereen die rouwt om een dierbare, die langer dan een half jaar geleden overleden is. Vijf middagen/avonden komt de groep bij elkaar in besloten kring, begeleid door twee ervaren vrijwilligers.
Bij voldoende aanmelding wordt er een groep gestart. 

WORKSHOPS / LEZINGEN / CURSUS

Naast de maandelijkse activiteiten voor rouwenden organiseert Boek en Troost met enige regelmaat workshops, lezingen en/of trainingen  voor direct en/of indirect betrokkenen van rouwenden en geïnteresseerden.
Boek en Troost tracht met deze activiteiten een opening te bieden aan iedereen in Gouda en omgeving om verlies en rouw bespreekbaar te maken.

 

 

Lezing Tim Overdiek: Hoe gaan mannen (maar ook vrouwen) met verlies en tegenslag om

LEZING GEANNULEERD

Tim Overdiek (1965) is therapeutisch coach en schrijver. In zijn praktijk begeleidt hij vooral mannen met verlies of tegenslag.

In zijn interactieve presentatie op 13 oktober voor zowel mannen als vrouwen, blijft geen onderwerp onbesproken en geen enkele vraag is taboe.

Hoe rouwen mannen om de dood van een geliefde, om een gestrande relatie, om verlies van gezondheid of plotseling ontslag op het werk? Maar ook: Wat kunnen vrouwen hierin leren? Hoe ontmoeten of hoe verliezen vrouwen en mannen elkaar in de aanloop naar of in de periode na een overlijden?

Over het eerste jaar na de dood van zijn echtgenote Jennifer (41) schreef hij het boek "Tranen van Liefde". Op 1 oktober 2019 is "Als de man verliest" verschenen. Samen met co-auteur Wim van Lent behandelt Tim mannelijke thema’s als onmacht, isolement, seksualiteit, suïcide, vaderlijn. In dit boek ook openhartige gesprekken met bekende Nederlandse mannen over hun verliesverhaal, onder wie A.F.Th. van der Heijden, Humberto Tan, Douwe Bob, Ahmed Marcouch, Mano Bouzamour. Beide boeken zullen op de avond van de lezing verkrijgbaar zijn.

Na een driejarige opleiding tot therapeutisch coach gooide hij het roer om en verliet hij na meer dan dertig jaar de journalistiek. 
Voor meer info: www.timoverdiek.nl 

Workshop: Wat doen we met de kleding?

“Toon mij uw kleding en ik zal zeggen wie u bent. “

De geur van een overledene blijft erin bewaard, de beelden waarin de kleding gedragen werd staan op het netvlies gebrand. Het citaat hierboven geeft al aan dat kleding een uitdrukking is van onze persoonlijkheid en dat de kleding van een overleden dierbare een intieme en persoonlijke herinnering vormt. Na het overlijden worstelt menigeen dan ook met de vraag hoe om te gaan met die kleding. Weggeven aan vrienden, familie of een goed doel of juist bewaren om nog geen afstand te doen van deze tastbare herinneringen zijn veel gemaakte keuzes.

Maar door zelf met deze kleding creatief bezig te zijn kan een blijvend, troostrijk kunstwerk ontstaan in de vorm van een wandkleed(je), een deken, kussen, boxkleed, wiegendekentje, tas, sjaal, enzovoort.

In deze workshop willen Wilma Baggerman en Aagje de Haan met de deelnemers een aanzet geven om ieder naar eigen inzicht bezig te zijn om van de kleren van hun dierbare een creatief monumentje te maken.       

Deze workshop kan door families of kleine groepen aangevraagd worden.                

Voor meer informatie: info@boek-en-troost.nl

Ervaringen

  • Door: Op zoek naar handvatten

    Door: Op zoek naar handvatten

    Al voor het overlijden van mijn man hoorde ik over het Rouwcafé. Ondanks ruim acht jaar intensieve mantelzorg kon ik mij nog geen enkele voorstelling maken van het gevoel van het voor altijd kwijt zijn van mijn geliefde. Maar toch was er het besef dat ik dat Rouwcafé wel eens hard nodig zou kunnen hebben. […]Lees meer »
  • ….ik wilde vooral praten

    ….ik wilde vooral praten

    In april 2016 verliest Nico zijn vrouw. Hij beschrijft wat dat verlies met hem doet. Hoe hij de behoefte heeft om te praten over zijn verlies maar het liefst met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.  Lees hoe de contacten met lotgenoten tijdens het Rouwcafé hem helpen door zijn rouwproces te komen. Mei 2016. Het is […]Lees meer »

Huisbezoek

Vind je het (te) moeilijk om een eerste keer naar onze activiteiten te komen dan is het mogelijk om met een van onze vrijwilligers een afspraak te maken voor een huisbezoek. We hopen dat je daarna (samen) naar een van onze activiteiten kunt komen. Is het lastig om te komen omdat je bv niet mobiel bent dan kunnen we gezamenlijk onderzoeken of een aantal bezoeken van een vrijwilliger je kunnen helpen in je rouwproces. Voor langdurige ondersteuning werken we samen met Humanitas “Samen Optrekken” . Je kunt ons hierover  bellen of mailen.