DE FILMCLUB

Eén keer per maand met Lotgenoten naar de film. In overleg met het Filmhuis hebben we de laatste dinsdag van de maand uitgekozen als vast moment voor Boek en Troost.
De films starten om 10.00 uur, zodat jullie rond de middag weer thuis zijn.  Er is gelegenheid om even na te blijven om elkaar te spreken of de film na te bespreken.
We hanteren een vast tarief van € 8,= ongeacht of je donateur bent van het Filmhuis of niet. Boek en Troost huurt het gehele Filmhuis af voor die ochtend waarmee het los komt te staan van donateurschap. Er zijn 70 zitplaatsen  beschikbaar. 

Je meldt je aan voor de film via info@boek-en-troost.nl. Hierna ontvang je een bevestiging en een betaalverzoek. 

Naast het Rouwcafé en de Wandelclub, is dit een van onze vaste maandelijkse activiteiten.

 

Op dinsdag, 31 januari 2023 draait het Filmhuis speciaal voor ons de film: Presque

In het innemende Presque ontdekken Louis en Igor tijdens een ongeplande roadtrip dat ze niet zo veel van elkaar verschillen als ze hadden gedacht. Een ware feelgoodfilm die in de voetsporen treedt van Intouchables en Hors Normes. Igor (Jollien) heeft een lichamelijke beperking. Hij bezorgt biologische groenten, woont zelfstandig en is erg in filosofie geïnteresseerd. Door een ongeluk komt hij in contact met begrafenisondernemer Louis (Campan). Igor ziet in de gestreste Louis een goede vriend, maar die hoopt echter snel van hem af te zijn. Als Igor zich verstopt in de lijkwagen waarmee Louis naar Zuid-Frankrijk moet, volgt een bijzondere roadtrip. De mannen leren van elkaar wie ze zijn en worden vrienden voor het leven.

 

De volgende film draait op: 28 februari 2023

 

EENS PER MAAND OP WOENSDAG WANDELEN

Een van de vaste activiteiten van Boek en Troost is dat we eens per maand op woensdagochtend samen wandelen. Er wordt in Gouda en/of in de naaste omgeving gewandeld.
De afstanden zijn wisselend, afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers en variëren tussen de 5 en 7 kilometer. We zoeken naar wandelingen waar je in de rust van de natuur kunt lopen, naast elkaar zodat je in gesprek kunt met lotgenoten. Soms kan het ook een stadswandeling zijn.

Vooraf ontmoeten we de deelnemers op een plek waar we koffie/thee drinken voor aanvang. Vanaf dat punt lopen we zo dat we daar ook weer eindigen.

Het tijdstip van verzamelen is om 10 uur, de kosten zijn € 2,= voor de consumptiesAanmelden is noodzakelijk; bij wijzigingen kun je ons tot het moment van vertrek bereiken. Vanuit onze kant informeren wij je tijdig bij een wijziging bijv. in verband met de weersomstandigheden.

 

De eerstvolgende wandeling vindt plaats op: Woensdag, 8 februari  2023.

We lopen een deel van de Tempelroute.
De wandeling voert over de Ringdijk langs polder Tempel en gaat vervolgens langs de houtakkers van Boskoop. Deze werden aangelegd aan de west- of zuidzijde van de kwekerij om de jonge bomen te beschermen tegen de wind. Omdat het vervoer van planten over water plaatsvond, werd naast de kavelsloot een binnensloot gegraven waardoor de akkers tussen twee sloten kwamen te liggen.

We starten deze keer bij een van de lotgenoten thuis, in Tempel. En drinken daar koffie met wat lekkers voor vertrek en na afloop biedt onze gastheer een frisdrank aan.

Als je je aanmeldt krijg je het adres waar je met de fiets of auto (6 km vanaf Gouda en dat heen én terug) kunt komen, of je rijdt met een van de 2 vrijwilligers mee vanaf Gouda station. Er kan geparkeerd worden op het erf bij de woning.

 
 

 

 

Wandeling door het Goudse Hout: Verslag van de wandeling van woensdag 11 januari 2023

De start was bij de wielerbaan in het Goudse Hout. Koffie met eigen baksel. Deze wandeling werd gelopen  met 5 aangemelde lotgenoten, een (ons bekende) die aanhaakte en een nieuwe lotgenoot - wandelaar.
 
De weergoden waren ons zeer gunstig gezind, het was zonnig, weinig wind en het bleef droog. We genoten van het licht en de warmte die de zon al gaf.
We bekeken de smultuin, de Heemtuin en doken zelfs dieper erin, via een klim over een hek, om in het watergebied daarachter tussen knotwilgen en het riet de eerste wilgenkatjes te zien uitlopen. 
Een deelnemer  liep hier jaren met groepjes uit het basisonderwijs. Zij vertelde ons leuke ‘weetjes’.
Er werd regelmatig van samenstelling gewisseld, de afstand was bijna 6 km. We waren om 12 uur terug bij de startplek. Er was nog koffie voor iedereen. We waren allemaal dankbaar voor deze lichte aangename activiteit.

 

 

 

Wandel je mee?
Graag even een mailtje aan
info@boek-en-troost.nl

Ben je verhinderd, maar heb je wel interesse om mee te wandelen? Stuur even een mailtje en wij plaatsen je op de "Wandellijst".

 

 

 

In 2023 wandelen we nog op:  8 maart / 14 april / 10 mei

ALS VERLIES JE RAAKT......

Als iemand die je lief hebt - een partner, een ouder, broer, zus of kind - overlijdt, staat de wereld op zijn kop.
Wat heb je dan nodig? Mensen die er voor je zijn, bij wie je je hart kunt luchten. Mensen uit de directe omgeving zijn erg belangrijk tijdens het rouwproces.
Maar niet alleen uit eigen kring, ook bij lotgenoten vinden rouwenden een luisterend oor. Want wie anders snapt wat je hebt meegemaakt en wat je mogelijk nog te wachten staat?

De Lotgenotengroep is er voor iedereen die rouwt om een dierbare, die langer dan een half jaar geleden overleden is. Vijf avonden komt de groep bij elkaar in besloten kring, begeleid door twee ervaren vrijwilligers.
De groepsgrootte is minimaal 6 en maximaal 8 personen. Heb je interesse om mee te doen, stuur dan een mailtje naar: info@boek-en-troost.nl. Bij voldoende interesse zullen de data bekend gemaakt worden.

Wil je eerst nog wat meer informatie of heb je een vraag, mail ons dan of bel met 06-17159295.

 

 

WORKSHOPS / LEZINGEN / CURSUS

Naast de maandelijkse activiteiten voor rouwenden organiseert Boek en Troost met enige regelmaat workshops, lezingen en/of trainingen  voor direct en/of indirect betrokkenen van rouwenden en geïnteresseerden.
Boek en Troost tracht met deze activiteiten een opening te bieden aan iedereen in Gouda en omgeving om verlies en rouw bespreekbaar te maken.

 
 

Ervaringen

  • Mijn ervaring met het Rouwcafé

      In totaal heb ik nu 5x de bijeenkomsten op zondag bezocht. Ik heb er geen spijt van en nog steeds geeft het mij een goed gevoel als ik er ben en ook als ik weer weg ga. Je voelt je daar vrij om over je verdriet te praten omdat je onder lotgenoten bent. Er […]Lees meer »
  • Verder zonder afscheid……

    Toen mijn vrouw bijna vier jaar geleden door een hersenbloeding in coma raakte en elf dagen later overleed bleef ons gezin als verdoofd achter. Doordat ze zo snel in coma raakte hadden we geen afscheid kunnen nemen en ik vroeg mij vertwijfeld af hoe ik verder moest. Ik vond professionele hulp bij een rouwcoach, een […]Lees meer »

Huisbezoek

Vind je het (te) moeilijk om een eerste keer naar onze activiteiten te komen dan is het mogelijk om met een van onze vrijwilligers een afspraak te maken voor een huisbezoek. We hopen dat je daarna (samen) naar een van onze activiteiten kunt komen. Is het lastig om te komen omdat je bv niet mobiel bent dan kunnen we gezamenlijk onderzoeken of een aantal bezoeken van een vrijwilliger je kunnen helpen in je rouwproces. Voor langdurige ondersteuning werken we samen met Humanitas “Samen Optrekken” . Je kunt ons hierover  bellen of mailen.